joi, 30 octombrie 2008

Fictiunea nr. 2

Ma uitam intr-o dimineata in oglinda. Dar ma uitam mai mult decat de obicei. “Ies acum! Stii ca nu pot iesi din casa aratand oricum!”…cu replica asta te-am indepartat de usa baii. Dar eram atat de putin interesata de cum o sa arat odata iesita din casa…nici n-ai idee. Tot ce-mi doream era sa iti placa tie ce vezi iesind pe usa. Da, pentru ca…in dimineata aia ma uitam la mine, atingeam imaginea din oglinda, apoi imi atingeam fata, verificam daca intr-adevar tipa aia bine din baie eram chiar eu. Se pare ca da. Si ma gandeam cat m-am schimbat. Cunoscandu-te pe tine am pus pauza vietii pe care o duceam si m-am reconstruit…m-am reinventat, dupa cum spune cliseul ala oribil. Din adolescenta rebela, tunsa scurt, care se imbraca numai cu hainele nepotrivite, intotdeauna cu un hanorac extra large pe ea, care bea bere si mergea la toate concertele underground...mda…din tipa aia dubioasa a iesit tipa asta pe care o vad in oglinda acum. Nu stiu care e mai ciudata. Pentru tine am devenit gagica aia care poarta stilettos Louboutin cu toc de 12 cm si rochii Chanel, cu parul lung si kind of hot, sincera sa fiu. Nu spun ca nu-mi place ce vad la tipa asta…dar e asa diferita de adolescenta aia rebel-dorky pe care o stiam acum 10 ani care se uita la desene animate pe Cartoon Network si care lua premii pe la tot felul de concursuri idioate de creatie literara intre licee. Tipa asta se uita la stiri si la talk-showuri si, cand nu e prea ocupata sa-ti faca tie pe plac, se ocupa de consilierea unor idioti, ii ajuta sa „dea bine” in public. Alta data nu s-ar fi uitat nici cu spatele la ei. Dar stii ce imi place totusi la ea? Ca ti-a zis „NU!” cand ai vrut sa-i cumperi o dulceata de Volkswagen Beetle. „Si ce daca e pentru femei? Stii cat de periculoase sunt femeile la volan! Inainte de a fi femeie, eu sunt sofer. Eu vreau masina adevarata sau merg cu metroul! Cu tot cu cei 12 cm de toc ai mei!” Cred ca a fost singura data cand a ridicat tonul la tine...dar macar a obtinut ce si-a dorit. Conduce un VW Golf tipa. Stiu ca nu e prea classy, dar si l-a aranjat putin la o firma de-asta de smecheri si nu ti-ar veni sa crezi ce nebunii face pe sosea. Chestia asta si muzica pe care o asculta in masina sunt urmele pustoaicei de care va ziceam mai sus.

Si totusi, de ce saltul asta asa mare? Din iubire, normal. Chiar daca iubirea dureaza trei ani, si uneori nici atat...ea a ales sa faca toate astea pentru El. Pentru ca il iubeste si pentru ca nu-si doreste nimic mai mult decat sa il vada fericit. Si daca asta a insemnat sa se schimbe, sa-si schimbe hainele si coafura...a facut-o fara regrete. Chiar daca merge cu el la petreceri plicticoase de birou, stie cum sa-i faca pe toti sa rada si pe el mandru ca a fost El cel care a adus-o acolo. Iar seara, cand raman doar ei doi, cand machiajul si hainele au disparut, el ii multumeste si o strange in brate ca pe vremea cand se ascundeau in parcare pentru un sarut like nobody’s business.

Deci da gagico. Tu, asta din oglinda, esti de fapt eu. Am crescut si se pare ca am crescut cu gratie. Trebuie sa ma felicit pentru asta si pentru alegerea buna pe care am facut-o. Eram destul de convinsa ca o sa fiu o ratata in ce priveste relatiile. Dar vad ca esti fericita...deci ce altceva mai conteaza? Acum iesi odata din baie ca asteapta si sotul ala minunat al tau!

2 comentarii:

Rere spunea...

very cute post:)
ce mi-a atras un pic atentia a fost schimbarea aia de adresari. Vorbesti de el la persoana 1, apoi la persoana a treia, apoi la persoana 1..8-}

Ciresica cu numele de MaMeMiMoMu spunea...

pentru ca te-ai maturizat
pentru ca vezi lumea cu alti ochi
pentru ca ai invatat sa te privesti ca o femeie si nu ca o pustoaica zglobie
pentru ca acum tii fruntea sus si stii cand sa spui ce si cum simti
pentru ca ai devenit femeie