vineri, 2 mai 2008

i hate the world today

Mda...de zile intregi m-am abtinut sa mai postez, pentru ca in fiecare zi mai aflam un lucru care ma scoatea din minti, o anormalitate, o dobitocie, un romanism...spuneti-i cum vreti..cert e ca imi agita toti piticii de pe creier. Si mi-am spus ca mai bine astept momentul potrivit in care sa scriu un post de om normal. Ei bine, iata ca nu am putut sa fac asta. Pentru ca in aceasta seara am auzit un lucru ingrozitor, care ma face si mai mult sa-mi dau seama de cat de mizerabili si nemernici pot fi oamenii.
So here goes the story. Un copil de 18 ani se imbolnaveste - voma si alte simptome - este internat la un spital din Pitesti. Aici e tarat prin saloane si chinuit timp de o luna, timp in care a mai contactat si un virus din spital, fara ca doctorii sa-si dea totusi seama ce are. Baiatul suferea ingrozitor, parintii rugandu-se cu cerul si pamantul de doctori ca sa-i administreze un calmant. In una din zile merg la o consultatie in cabinetul unui doctor. Ei incercau sa afle mai multe raspunsuri, inainte de a pleca spre Bucuresti, unde era ultima lor speranta. Bun. Intra in cabinetul doctorului, copilul fiind in dureri foarte mari, s-a asezat pe bancheta din respectiva camera. Doctorul era la curent cu acest caz. Iata ce ii spune: "Ridica-te ma in p*la mea, ca imi infectezi bancheta." Sa fi fost eu acolo, ii rupeam dintii doctorului. Nici o fiinta umana nu merita un asemenea tratament. Si inca din partea cui? Asta e sistemul medical romanesc!?!? Asta!?!? Mizeria asta!?!?! Cum poate un doctor sa-i spuna asa ceva unui pacient? Oamenii astia parca au depus un juramant, nu? Au fost tot vorbe in vant? As prefera sa mor acasa decat sa ma duc intr-un spital unde sa fiu batjocorita. Dispret mai mare decat am pentru doctorul ala nu cred ca am avut in viata mea pentru cineva. Sunt foarte curioasa daca intr-un spital din strainatate vreun doctor a spus asa ceva? Hai sa restrangem aria, un spital din Europa. Cum as putea eu sa ma mai duc la un control cu inima deschisa si cu increderea ca omul ala ma poate ajuta sa ma vindec? Simplu. Nu mai pot.
Este o tara in care ti-e scarba sa mai respiri aerul atator ipocriti. E o tara in care ti-e scarba sa mai iesi din casa sau sa mai vorbesti cu cineva. E o tara in care nici la biserica nu te mai poti duce, ca si acolo dai peste o falsitate de neimaginat...suntem falsi pana in maduva oaselor, suntem oportunisti. Pe romaneste s-o spun, suntem niste scarbe de oameni care calca fara mila peste cadavre.
Apropo, copilul de care va povesteam mai sus, a murit saptamana aceasta. A fost dus la Spitalul Baltazar din Bucuresti, dar era deja prea tarziu pentru el. Diagnostic final: cancer la colon. La doar 18 ani.
O seara buna in continuare!

3 comentarii:

alinu spunea...

niste oameni fara suflet, mai! asta sunt! de-aia mi-e mie scarba sa ma duc la doctori:|

Cora spunea...

Mai bine mori acasa decat la spital...

Ciresica cu numele de MaMeMiMoMu spunea...

obisnuieste-te cu ideea asta...in afara pana si gunoierii sunt mai politicosi cu tine decat medicii din romania.medicii ca medicii,dar asistentele...mai ai putin si te iei la bataie cu ele(nu iti recomand!)
toti sunt niste cretini si comunisti: cred ca daca e medic noi il tratam ca pe un rege...din pacate nu este asa