duminică, 8 iunie 2008

limbaj de caramida

Ma uit acum la "15" pe Pro Cinema. Foarte interesant filmul...stiti voi...pe mine m-a lovit alta chestie...pe care oricum o constatasem mai demult. Fiti atenti:
" - Aveti ma crematoriu aici?"
- Tovarase comisar general, permiteti-mi sa raportez, nu exista crematoriu in Banat." (Discutie din film, la Militia din Timisoara, candva prin '89)
Culmea e ca si azi se foloseste acelasi limb intepenit - oare comunicarea nu ar fi mai eficienta prin raspunsuri directe...gen.."Nu"? Asa se vorbeste si in armata si in politie...cu..."Permiteti sa raportez..."
Daca faci un accident de masina sau daca iti fura unul portofelul in autobuz si te duci sa dai declaratie la politie..crezi ca in declaratia aia in care dai cu subsemnatul o sa scrii exact ce s-a intamplat? Asa cum stii tu ca s-au intamplat lucrurile? Nuuu..au ei formulare si modele tipizate de declaratii :| Gen...daca ma duc si le spun ca stiu sa scriu si sa formulez propozitii coerente...de ce nu pot sa-mi scriu singura declaratia pe care sa o semnez?
Asta e unul din miile de motive pentru care nu am incredere in "institutiile statului". Pentru ca sunt o mare gluma proasta.

Niciun comentariu: