luni, 9 iunie 2008

post galben

Tocmai s-a terminat prima repriza a meciului Romania - Franta, din faza grupelor a Campionatului European de Fotbal. Si cica e de bine - ori suntem noi mai buni decat se astepta toata lumea, ori francezii inca nu si-au aratat coltii. Henri nu e pe teren, iar Ribery inca ne-a lasat usor...cert e ca pana acum ne-a mers bine, chiar daca ne-a stat inima in loc la vreo 3-4 faze care se puteau termina cu un gol al albastrilor.
Ce m-a impresionat inca de la inceputul meciului a fost inflacararea cu care romanii nostri au cantat imnul, in frunte cu capitanul Chivu, care canta (ft ft tare) si din tot sufletul "Desteapta-te romane". Mi-am zis ca nu e adevarat...in anii trecuti, ii vedeai pe jucatori stand ca mutii, eventual cu mana pe inima in timpul imnului. Dupa cum am presupus, imnul a fost cu repetitie. Sa fie oare o strategie de PR?;)) Mai mult ca sigur....ca nah...toate marile echipe, in frunte cu Anglia, canta imnul cu o pasiune fantastica. Poate asta e primul nostru pas spre glorie :p Oricum, mi-a placut, foarte frumos din partea lor.
In mod evident, suporterii sunt minunati - toti in galben si critici la fiecare faza. Mi-a placut foarte mult o pancarta a lor care arata cam asa:
Allez les bleus - jaunes - rouges!
Initial au filmat doar prima parte...si automat am crezut ca e al suporterilor francezi..dar...surpriza :p
Ce nu mi-a placut insa - Piturca iar nu poarta costum! :( Raymond Domenech oricum are o tinuta impunatoare, dar acum are si un costum fain asa, cum ne-a obisnuit si cu emblema pe sacou - mi se pare foarte dragut :D

Da, stiu ca se vede ca aici scrie o femeie despre fotbal...dar n-am ce face, nu ma pot abtine. Maine am examen si, totusi, am preferat sa ma uit la meci. Astea sunt putinele momente in care sunt si eu patrioata :-"
In plus, n-am incalcat nici o lege a regulamentului casnic. Motivele? Beau limonada, nu bere, imi place de Marica (iar el inca nu a fost introdus pe teren), nu de Mutu...dar mai ales...nu stau cu barbatul in casa :p Deci poate sa se uite la meci linistit :D

Mai ontopic...ne-am luat 3 cartonase galbene, care nu prea au fost meritate...si mi se pare ca arbitrul Gonzales ne taxeaza mai mult pe noi...ceea ce nu-mi prea place..
In fine, sa vedem ce iese...avem putere, avem forta, suntem buni...vorba aia...avem echipa..avem valoare..tanananana...
ROMANIA...pam pam pam...ROMANIA!!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Sincer, arbitrajul a fost de nota 10. Faultul chiar a fost de galben, iar celelalte doua au fost greseli prostesti ale jucatorilor.
Faza cu "Allez les bleus - jaunes - rouges!" a fost superba :D

Hai Romania! urmeaza Italia :-ss

Unknown spunea...

A lasat de dorit arbitrajul. Unele faze chiar nu erau de galben.

ramonelu spunea...

Imi pare rau Silviu, dar aici sunt de acord cu Andrei. Comentatorii au spus la un moment dat in timpul meciului ca si scotienii s-au plans de arbitrajul domnului Gonzales, acesta avand tendinta de a favoriza echipele mari. Cred ca de data asta n-a vazut care e echipa mare de fapt! :>